AKTUELNO

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće večeras (20.15) protiv Lorenca Muzetija u trećem kolu Rolan Garosa. Italijan uoči meča poručuje da će pokušati da pomogne zemljaku Janiku Sineru da se domogne prvog mesta na ATP listi!

Naime, ukoliko Muzeti eliminiše Srbina, Siner će postati prvi reket sveta nakon Otvorenog prvenstva Francuske, bez obzira na učinak u Parizu.

- Protiv Đokovića ću pokušati da pomognem Sineru da dođe do mesta broj 1 na ATP listi. Ipak, ne želim da polaže nade u mene. Ima on sopstveni put koji je već dobro zapisan, ali ako mogu da mu pomognem, barem malo... Patriozitam ne boli - izjavio je momak rođen u Toskani.

Međutim, svestan je 20-godišnji teniser da ga očekuje težak posao na terenu "Filip Šatrije".

- Nole je uvek Nole, posebno na slemovima. Ima tu sposobnost, igraće sa posebnim fokusom, avantura je igrati protiv njega u meču na tri dobijena seta. Velika trojka je na slemovima drugačija, on je rođeni borac i biće mi zadovoljstvo da učestvujem u najambicioznijem i najlepšem izazovu u ovom sportu. Nadam se da će opet biti 2-0 u setovima kao pre nekoliko godina na "Šatrijeu". Ovoga puta, probaću da odnesem pobedu kući - optimističan je Muzeti.

Podsećamo, ovo će biti njihov šesti međusobni susret, a Novak vodi sa 4-1 u pobedama. Bolji iz ovog duela igraće u osmini finala protiv pobednika meča u kojem se sastaju Argentinac Fransisko Serundolo i Amerikoanac Tomi Pol.

Autor: