AKTUELNO

Rukometna reprezentacija Srbije i dalje je bez selektora, a poslednji koji je odbio predsednicu Rukometnog saveza Srbije Milenu Delić je slavni Momir Ilić.

Naši rukometaši nemaju selektora od prošlog meseca kada je španski stručnjak Toni Đerona napustio kormilo reprezentacije posle debakla na Evropskom prvenstvu i eliminacije već u prvoj fazi takmičenja.

Rešenje se i dalje traži, a Momir Ilić i Milena Delić imali su nedavno sastanak na Paliću. Trener Vesprema na kraju je ipak odbio ponudu prve dame srpskog trukometa, a razlog je, kako je rekao, što ne može da se posveti i "orlovima" i klubu, prenosi "Sportski žurnal".

RSS sada ima još dva kandidata - Vladana Matića i Borisa Rojevića. Delićeva je obavila razgovore sa obojicom, ali još nije donela odluku kome će ukazati poverenje, navodi se u "Sportskom žurnalu".

"Orlove" u maju čekaju kvalifikacije za odlazak na Svetsko prvenstvo 2025, a protivnik će im biti najteži mogući, reprezentacija Španije. Prvi meč u gostima igra se 8. maja, a drugi 12. u Beogradu. Plasman na SP bio bi prava senzacija, što je i jedan od razloga što je RSS u problemu da nađe selektora jer ga čeka težak posao.

Autor: