AKTUELNO

Obradujte nekog ovom fenomenalnom poslasticom.

Biskvit:

2 jaja, 2 kašike šećera, 2 kašike brašna, pola kašike kakaa

Ganaš:

600 g kvalitetne tamne čokolade, 150 ml slatke pavlake, sok 1 pomorandže

Ostalo:

2 kašike šećera, šaka lešnika, 200 g čokolade za glazuru

Priprema:

Za biskvit zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Zatim umutite jaja i šećer, umešajte brašno, a potom i kakao (po želji možete dodati i 2 kašike ulja). Smanjite rernu na 180 stepeni Celzijusa, a zatim pecite dok biskvit ne bude zlatne boje.

U posebnoj posudi istopite šećer sa lešnicima pa ga istucite kuhinjskim čekićem kako biste dobili što sitnije komadiće.

Za ganaš otopite čokoladu pa joj polako dodajte slatku pavlaku, a na samom kraju dodajte i sok od pomorandže. Zatim pustite da se smesa malo zgusne.

Na biskvit prvo pospite lešnike, a zatim ganaš. Za intenzivniji i sočniji ukus biskvit možete premazati i džemom od pomorandže. Celu tortu prelijte čokoladom.

#Recept

#Torta

'