Već danas isprobajte zdravu zakusku.
Ukusna pita od koprive i sremuša je idealna kao posluženje za vaše goste.
Sastojci: 240 g brašna, pola glatkog, pola oštrog, a može i samo glatko, 120 g maslaca, jedna kašika kisele pavlake, pola kašičice soli, jedno jaje.
Za preliv: jedna vezica sremuša ili medveđeg luka, jedna činija kopriva, dva mlada luka, jedan mileram ili punomasna kisela pavlaka, jedno jaje, 300 g smeđih šampinjona, 100 g šunke , maslinovo ulje.
Priprema: Umesite testo sa hladnim maslacem i ostavite ga sat vremena u frižideru. Na maslinovom ulju prodinstajte naseckani mladi luk, pa dodajte isckane pečurke, kada one puste tečnost dodajte seckani luk i iseckanu šunku. Čim luk uvene, maknite sa vatre, pobiberite i ostavite da se smesa ohladi. Vrhove kopriva kratko skuvajte u vreloj vodi, pa iscedite. U činiji pomešajte pavlaku, pripremljenu smesu od povrća, pečuraka i šunke, koprivu, jaje. Testo razvaljajte tako da površina bude veća od dna posude u kojoj će se peći jer ivice moraju biti izdignute. Izlijte smesu na testo i pecite 30-40 minuta na 170 stepeni.
#Hrana
#Recept