AKTUELNO

Prilikom kiseljenja kupusa možete mu dodati šaku kukuruza, ljutu papriku ili lovorov list.

Kiseli kupus nije obična namirnica, bogat je vitaminima poput C, A1, kompleksa B vitamina, kao i vitamina K. Takođe, on je prava riznica minerala kao što su kalcijum, fosfor, kalijum, magnezijum i gvožđe.

Postoji tajna njegovog savršenog ukusa i dugotrajnosti. Ako želite da dodate malo boje i zlatnožutu notu kiselom kupusu, samo ubacite u bure jednu šaku kukuruza. Oni koji vole ljuto, mogu da dodaju ljutu papriku za dodatnu začinjenost.

Isto tako, lovorovi listovi mogu dodati dodatnu aromu i ukus kiselom kupusu.


U bure možete dodati i kese u kojima je iseckan i posoljen kupus.

Ove kese bi trebalo da se probuše, kako bi cirkulisala slana voda. Njih je potrebno ugurati između glavica kupusa i njima popuniti prostor. Na taj način dobićete iz istog bureta i kupus ribanac.

O tome kako se kiseli samo kupus ribanac smo već pisali ranije.

Autor: Dubravka Bošković