AKTUELNO

Miris koji omađija sva naša čula i ukus koji ćete sanjati narednih nekoliko dana, pravi je opis da se opiše domaći đuveč. Recept je jednostavan, a priprema pravi užitak.

Sastojci za đuveč:

500 g svinjskog mesa, 4 paradajza, 3 paprike, 1 čen belog luka, 2 manje glavice crnog luka, naseckanog, 2 srednje šargarepe, kocka za supu, 2 šolje pirinča, vegeta, biber, 1-2 kašike aleve paprike.

Foto: Pixabay.com

Priprema đuveča:

Meso izlupajte, pa naseckajte na kockice. Začinite vegetom i biberom, pa izdinstajte sa crnim lukom i šargarepom. Dodajte papriku i beli luk, pa preklopite. Paradajz oljuštite i isecite na kockice. U činijicu razmutite kocku za supu sa jednom čašom vode i dodajte alevu papriku. U tepsiju dodajte meso, pirinač, paradajz i prelijte vodom sa alevom paprikom i kockom za supu. Dolijte vodu da sve može da se lepo obari dodatno u tepsiji. Prekrijte folijom i stavite u rernu da se peče oko 45 minuta na 220 stepeni.

Autor: Zorica Lazarević