AKTUELNO

Bilo da želite da ga dodate u sendvič ili da ga narendate na testeninu, tvrdi sir je namirnica koja se nalazi u skoro svakom domaćinstvu, ali ne znaju svi kako da ga pravilno čuvaju da bi ostao svež i bez buđi sve dok moguće.

Većina tvrdih sireva dolazi u plastičnoj ambalaži i najgora stvar koju možete učiniti nakon otvaranja je da ih ostavite u toj ambalaži.

Iako većina nas to radi, to je pogrešan način i sir će se brže pokvariti, a jedna kuvarica je na TikTok-u podelila šta zapravo treba da radite sa sirom nakon što ga otvorite. Umesto da ga i dalje držite u plastičnoj foliji, kuvarica Ketlin Ešmor je predložila da ga umotate u poseban „papir od sira“.

Poslužiće i papir za pečenje

Papir od sira je zapravo voštani papir i odlična je alternativa plastičnim omotima za hranu, ne samo za sir, već i za razno voće, povrće i hleb. Ali ne brinite, ako nemate taj papir, nije smak sveta, jer možete koristiti ono što već imate u svojoj kuhinji, a to je papir za pečenje.

„Želite da sir može da diše. Sir ima tendenciju da ima veći nivo vlage, ako ne može da diše, vlaga se zarobljava i sir postaje leglo bakterija i buđi. Samo ga umotajte kao lepo malo poklon, i videćete da traje tri do četiri puta duže u frižideru nego ako ga ostavite u plastici“, objašnjava Ešmor u videu.

Autor: Marija Radić