AKTUELNO

Jedan sastojak može značajno poboljšati ukus ajvara.

Zimska je sezona, a to znači samo jedno – ulicama se širi predivni miris pečene paprike. Svaka domaćica ima svoju nadogradnju tradicionalnog recepta za ajvar, a mi vam donosimo tajni dodatak koji dokazano poboljšava ukus. Reč je o renu.

Sastojci

– 3 kilograma crvene paprike

– 300 grama rena

– 3 decilitra ulja

– 1 decilitar alkoholnog sirćeta

– kašika soli

Priprema ajvara

Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih staviti u veću šerpu i kuvati dok smesa ne postane gusta.

Posolite i dodajte ulje i kuvajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promešajte.

Ajvar sipati u zagrejane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, pokrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar pre konzumacije treba držati na suvom mestu najmanje 24 sata.

Autor: Aleksandra Aras