AKTUELNO

Ove jeseni imate jedinstvenu priliku da zakoračite u svet genetike i unapredite svoje veštine kroz ekskluzivni MasterClass laboratorije IntroLab! Kurs počinje u novembru i održavaće se svake subote od 14:00 do 19:00 časova u savremeno opremljenim prostorijama na Južnom bulevaru 116. Tokom šest nedelja, ovaj program predstavlja idealnu priliku za sve koji žele da se specijalizuju u forenzičkoj i medicinskoj genetici.

Šta vas očekuje?

Na kursu ćete imati priliku da kroz praktičan rad i teorijsko znanje savladate ključne tehnike koje se primenjuju u forenzičkoj i medicinskoj genetici. Veći deo kursa biće posvećen stvarnim primerima i laboratorijskim vežbama, dok će preostali deo obuhvatiti važne teorijske osnove.

Teme i aktivnosti tokom kursa:

 Forenzička genetika: Rad sa biološkim materijalom i procedurama na mestu zločina.

 Medicinska genetika: Uvod u laboratorijske protokole i molekularno-genetičku dijagnostiku.

 Izolacija DNK: Praktičan rad na uzorcima i kvantifikacija genetičkog materijala.

 PCR i Real Time PCR metode: Primena tehnika i očitavanje rezultata.

 Interpretacija rezultata: Detaljna analiza i izrada izveštaja o ispitivanju.

 Samostalni rad: Studije slučaja uz individualno mentorstvo, od uzorkovanja do finalnih rezultata.

Zahvaljujući individualnom pristupu mentora i radu u malim grupama, svaki polaznik će dobiti priliku da stečeno znanje primeni odmah, u kontrolisanim uslovima laboratorije.

Foto: Promo

Za koga je ovaj kurs?

Bilo da ste student genetike, biologije, ili profesionalac koji već radi u laboratorijskoj dijagnostici, forenzici ili medicinskoj industriji, ovaj kurs će vam omogućiti da unapredite svojaznanja i proširite vidike. Savršen je za sve koji žele dublje razumeti primenu genetike u praksi i biti u toku sa najnovijim tehnologijama i metodama.

Ko su predavači?

Kurs će voditi priznati stručnjaci iz oblasti genetike:

 Dr Sc Jelena Veličković, molekularni biolog sa više od deset godina iskustva u medicinskoj genetici, poznata po svom radu na brojnim istraživačkim projektima i stručnosti u dijagnostičkoj genetici.

 Mihajlo Jeličić, forenzički analitičar sa bogatim iskustvom u kriminalističkim istragama, specijalizovan za primenu genetičkih metoda u rešavanju kompleksnih slučajeva.

Njihova kombinacija praktičnog iskustva i stručnog znanja pružiće polaznicima vredne uvide i veštine koje će moći odmah da koriste u profesionalnom radu.

Foto: Promo

Prijave su u toku!

Ne propustite priliku da se prijavite za ovaj jedinstveni MasterClass kurs. Broj mesta je ograničen kako bi se obezbedio kvalitetan rad u malim grupama, stoga osigurajte svoje mesto na vreme! Prijave se mogu izvršiti putem sajta laboratorije IntroLab ili slanjem e-maila na ms@introlab.net. Nakon završetka kursa, svi učesnici će dobiti sertifikat koji potvrđuje stečene veštine i znanja, što će vam biti dragocen dodatak u daljoj profesionalnoj karijeri.

Autor: Dubravka Bošković