AKTUELNO

Nedavno je jedna objava izazvala veliku polemiku na mrežama nakon što je otkriven savet za rezervaciju sedišta koji omogućava putnicima da dobiju ceo red sedišta za sebe.

Ovaj „trik sa sedištem“ postao je viralni hit nakon što je detaljno objašnjen u postu na Redditu.

Prema rečima autora posta, trik je otkriven tokom planiranja leta za Veneciju iz SAD-a. Kako nisu mogli da priušte sedišta u boljoj klasi, tražili su način da obezbede udobno sedenje bez prekomernih troškova.

Ono što su otkrili je da par putnika može rezervisati sedišta pored prozora i u prolazu, ostavljajući srednje sedište prazno.

- Ljudi mi stalno savetuju da probam trik sa sedištem gde ostavim srednje sedište prazno u nadi da će ostati nepopunjeno - napisao je Reddit korisnik.

Koliko često ovo zaista funkcioniše?

Teorijski, ovaj savet navodno obeshrabruje pojedinačne putnike da rezervišu srednje sedište, koje se često smatra najneugodnijim mestom u avionu.

Takođe može odvratiti parove koji žele da sede zajedno, čime se povećavaju šanse da putnici dobiju tri sedišta za cenu dva.

Međutim, mnogi stručnjaci za avio saobraćaj i članovi posade ukazali su na probleme sa ovom teorijom.

- To je kao da bacate kockicu, jer je opterećenost letova ove godine je velika i većina letova su bili između 68 odsto i 80 odsto puni - rekao je jedan navodni član posade.

Ipak, jedan stručnjak za avio saobraćaj ponudio je alternativni trik koji je navodno uvek uspevao.

Preporučio je da putnici rezervišu sedišta u srednjem delu aviona koji ima tri reda sedišta sa srednjim delom.

Tako kada oba putnika rezervišu sedišta u prolazu u srednjem delu, sede direktno jedno ispred drugog.

Ovaj trik može omogućiti da putnici budu blizu jedno drugom i imaju direktan pristup prolazu, čak i ako srednje sedište ostane prazno.

Iako možda ne garantuje potpuno slobodan red, može značajno povećati udobnost tokom dugog leta, piše NY Post.

Autor: Jovana Nerić