AKTUELNO

Sanja Marinković je jedna od najvećih TV zvezda na našim prostorima, a tajnu svog mladolikog izgleda i vitke linije ne čuva sebično samo za sebe. Ovaj preukusni dezert samo je jedna je od poslastica u kojima uživa.

Poznata voditeljka na televiziji Pink Sanja Marinković već više decenija važi za jednu od omiljenih javnih ličnosti, koja drži do sobe i svog izgleda, ali i zdravlja.

Zahvaljujući upravo zdravim navikama, Sanja od svog prvog TV pojavljivanja, kao da nije ostarila ni dan.

Ovo sigurno nije slučajnost, autorka emisije "Magazin In" ozbiljno pristupa i svojoj ishrani i vežbanju, a u nekoliko navrata je otkrila svoje tajne.

Volim pravilnu ishranu i sve manje jedem meso. Poslušala sam neke mudrije od mene, i uglavnom jedem sirovu hranu. Zapravo ne jedem ništa (smeh) – rekla je voditeljka jednom prilikom.

Moram da kažem da već deset, petnaest godina ne jedem žumance, jedem samo belance. Unesem tako samo protein, žumance sam skroz izbacila. I kad pravim kajganu, pravim je samo od belanaca – ispričala je ona u emisiji "Praktična žena" i otkrila da kafu ima običaj da zasladi kašičicom meda umesto šećerom.

Sanja je, gostujući u ovoj emisiji podelila i svoj recept za ukusan i zdrav kolač od šargarepe, koji se priprema brzo i lako.

Kolač od šargarepe po receptu Sanje Marinković

Sastojci:

-4 jaja-6 kašika javorovog sirupa

-1/2 šolje otopljenog kokosovog ulja

-1/4 šolje biljnog mleka-1/2 šolje kokosovog brašna

-1/4 šolje gustina

-1,5 kašičica praška za pecivo-1/4 kašičice soli

-1 kašičica cimeta-aroma vanile

-1 šolja rendane šargarepe

-1/3 šolje seckanog ananasa

-1/3 šolje mlevenih oraha

Za glazuru:

-300ml umućene kokosove kreme

-1/2 šolje krem sira

-2 kašike javorovog sirupa-aroma vanile PripremaSve sastojke za kolač, sa izuzetkom šargarepe i ananasa, umutite u činiji.

Potom u ovu smesu dodajte ananas i rendanu šargarepu, dobro promešajte, pa prelijte u kalup koji ste prethodno podmazali ili obložili pek-papirom.Pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta, pa izvadite se hladi.Pomešajte u jednoj činiji sve sastojke za glazuru, pa time prelijte ohlađen kolač i ukrasite sitno rendanom šargarepom.

Autor: Iva Besarabić