Ako želite da probate nešto neobično i veoma ukusno, onda je ovaj recept za ukiseljen tikvice baš za vas!
Od tikvica možete da pripremate raznovrsna jela, a mi predlažemo da ih služite za prilog ili kao salatu.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 1 čen belog luka
- parčence đumbira
- 1/3 kašičice bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika jabukovog sirćeta
- 3-4 kašike ulja
- 1 kašika senfa
- 3 kašike vrele vode
- 1 veza mirođije
Priprema:
Tikvice dobro operite, pa isecite na kolutove. Stavite ih u kesu za pečenje. U posudi pomešajte rendani beli luk i đumbir, so, biber, šećer, slatku papriku, sirće, ulje, senf i vrelu vodu. Dobro promešajte, pa prelijte tikvice. Dodajte seckanu miruđiju i zatvorite kesu i dobro protresite. Stavite kesu 20 minuta u frižider i onda možete da servirate.
Prijatno!
Autor: Dalibor Stankov