Sprovodi se jednom u pet godina.
Nakon 20 godina mnogih bolesti, moje telo je bukvalno počelo da propada. Imala sam česte umore, noge su mi oticale, imala sam česte mučnine, čak sam jela samo ovsenu kašu sa vodom. Moji saputnici su uvek bili loše zdravstveno stanje i nedostatak vazduha. Da ne zaboravim da kažem i za prekomernu težinu – 90 kg sa visinom od 165 cm.
Na sve to počela sam da primećujem neprijatnu buku u ušima, koja se pojavljivala i nestajala na kratko.
Počeli su užasni bolovi u vratu i leđima, počela sam da gubim vid, padala sam u depresiju i osećala sam se kao idiot jer nisam mogla da kontrolišem svoje probleme.
Jedan dan posle Vaskrsa sam otišla na pijacu sa velikom korpom za jaja. Uzela sam jaja i bilo je još mesta u korpi, videla sam da jedna baka prodaje lep i veliki beli luk i odlučila sam da kupim. Dok sam stigla do bake, odjednom mi se „zamutilo“ i kao da me je neko udario čekićem po glavi, a ispred očiju su mi bili samo crni i žuti krugovi.
Sećam se da je korpa pala, ljudi su se okupili i u tom trenutku je došla baka i dala mi amonijak. Kada sam došla sebi i uzela dah, ona me je posavetovala da napravim ovaj stari recept koji ona koristi već 20 godina i oseća se bolje zahvaljujući njemu.
Evo i mog spasenja – običan beli luk i voda!
Recept: U avanu izmrvite 50 velikih čenova belog luka, domaćeg. Kašu od belog luka sipajte u staklenu teglu i dodajte 1 šolju prokuvane, ali potpuno ohlađene vode. Zatvorite teglu i pokrijte krpom, stavite na toplo mesto 3 dana. Nakon toga procedite smesu, izbacite ostatke, a tečnost vratite u teglu. Zatvorite i stavite u frižider, tamo čuvajte.
Uzimanje: Uzimajte po 8-10 kapljica, rastvarajte u 1 kašičici hladne vode i pijte tri puta na dan po 1 kašičicu.
Ovaj rastvor od belog luka je koristan kod:
– kardiovaskularnih oboljenja;
– sprečavanje infarkta miokarda;
– čisti telo od masnoća;
– poboljšava metabolizam;
– oporavlja vid;
– sprečava aterosklerozu;
– podmlađuje telo.
Proces ovog lečenja možete ponoviti nakon 5 godina.
Kontraindikacije: Ljudi sa čirom na želucu i čirom na dvanaestopalačnom crevu, gastritsom i povišenom kiselinom ne treba da uzimaju ovaj napitak.
Autor: Dalibor Stankov