AKTUELNO

Kada se spomene brokoli, zdravlje uvek ide uz njega, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, zatim magnezijum i kalcijum, kao i cink.

Kako ne bi izgubio pomenuta svojstva najbolje ga je spremiti na način koji vam donosimo u nastavku.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

4 šolje cvetova brokolija

4-6 čenova belog luka

1/4 šolje vode

so i biber

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte beli luk iseckan sa prstohvatom soli i dinstajte pola minuta do minut.

Dodajte brokoli u tiganj, začinite solju i biberom i dinstajte 2 do 3 minuta.

Dodajte 1/4 šolje vode, stavite poklopac i kuvajte još 3 do 5 minuta ili dok brokoli ne omekša. Skinite poklopac i kuvajte dok dodatna voda ne ispari iz tiganja.

Autor: