Kada se spomene brokoli, zdravlje uvek ide uz njega, jer je u pitanju povrće koje sadrži folnu kiselinu, zatim magnezijum i kalcijum, kao i cink.
Kako ne bi izgubio pomenuta svojstva najbolje ga je spremiti na način koji vam donosimo u nastavku.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
4 šolje cvetova brokolija
4-6 čenova belog luka
1/4 šolje vode
so i biber
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na umerenoj vatri. Dodajte beli luk iseckan sa prstohvatom soli i dinstajte pola minuta do minut.
Dodajte brokoli u tiganj, začinite solju i biberom i dinstajte 2 do 3 minuta.
Dodajte 1/4 šolje vode, stavite poklopac i kuvajte još 3 do 5 minuta ili dok brokoli ne omekša. Skinite poklopac i kuvajte dok dodatna voda ne ispari iz tiganja.
Autor: