Ako tražite svežu prolećnu salatu i nešto što bi vam dobro došlo kao prilog uz vaskršnju trpezu, imamo pravi recept.
Spremite laganu ali veoma ukusnu salatu od mladog luka, pavlake i fete i vaši ukućani će vam biti zahvalni.
Sastojci:
2 veze mladnog luka
1 čaša kisele pavlake (veći procenat masti)
200 g fete
so i biber prema ukusu
2 kašike maslinovog ulja
peršun (opciono)
Priprema:
Operite i očistite mladi lud, a potom ga iseckajte na kolutiće. Posolite i pobiberite prema ukusu, i blago izgnječite viljuškom da luk omekša.
U posebnoj posudi dobro izgnječite fetu i potom dodajte pavlaku.
Prespite luk u posudu i sve dobro promešajte.
Prelijte sa sve kašike maslinovog ulja i dekorišite sa svežim sitno seckanim peršunom.
Ostavite je u frižideru da se dobro ohladi.