Krompir je jedna od najčešće korišćenih namirnica u kuhinji, a kuvari često eksperimentišu s njim kako bi stvorili različite ukuse i teksture. No, ako se pitate kako spremiti krompir a da se ne raspadne, imamo odgovor koji će vam pomoći. Taj trik možete primeniti u gotovo svakom kuvanju, ali je posebno koristan kada pripremate krompir salatu.
Tajna očuvanja oblika krompira leži u dodavanju sirćeta u vodu tokom kuvanja. Preporučuje se da kuvate krompir oko 30 minuta, a tajna je u tome da sirće dodate nakon prvih 10 minuta kuvanja.
Sirće ima ključnu ulogu u čuvanju čvrstine krompira, jer jača membranu oko njega. Kao rezultat toga, krompir zadržava svoj oblik i neće se raspadati ili postati kašast. Ovo je korisna tehnika koja će vam pomoći da krompir bude savršeno skuvan,r bez neprijatnih iznenađenja.
Kada koristite ovaj trik, možete izabrati bilo koje sirće koje imate pri ruci, bilo da je to vinsko, jabukovo ili alkoholno - svako će poslužiti svrsi.