Ako vam je ponestalo ideja za brzi i lagan doručak, ili pak večeru, mafini su uvek dobra ideja.
Povrće možete dodavati po želji, a za ljubitelje mesa preporučujemo i malo slaninice...
Sastojci:
4 mlada luka
tikvica
crvena paprika
40 ml ulja
so, biber
200 g jogurta
jaje
300 g brašna
pola kesice praška za pecivo
2 šargarepe
100 ml mleka
Priprema:
Povrće iseći na kocke, pa kratko propržiti na malo ulja. Začiniti solju i biberom i ostaviti da se ohladi. Pripremiti kalup za 12 mafina i po želji premazati uljem ili obložiti papirnim korpicama. Sve sastojke sediniti, pa kašikom dobro izmešati. Začiniti još po ukusu. Raspodeliti testo u kalup i peći mafine u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta dok ne dobiju finu braonkastu boju.
Prijatno!