Kinder torte su prelepe poslastice, ali kada u njih dodate pirinač dobijate još bolji ukus već poznatog slatkiša. Za ovu tortu bi bilo najidealnije kada biste nabavili hrskavi pufnasti pirinač, poznati azijski specijalitet. Ako ne možete da pronađete, poslužiće i običan samo neće imati taj hrskavi ukus. Ako koristite običan onda ga dobro procedite i prosušite.
Podloga od keksa, preko fil od pirinča, a zatim i fil od kinder čokoladica, a na kraju čokoladna glazura čine ovu tortu neodoljivom i svečanim izborom za sva okupljanja.
Za koru: 150 g kakao keksa, 60 g istopljenog putera
Za I fil: 100 g pirinča 50 g bele čokolade
Za II fil: 250 ml slatke pavlake, 100 g šećera u prahu, 450 g krem sira, 10 g vanilin šećera, 250 g kinder čoko bons čokoladica.
Priprema: Kakao keks ustinite, pa pomešajte sa istopljenim puterom. Kada se smesa ujednači utisnite u kalup prečnika 20 cm. Ostavite u frižideru nekih pola sata. Pirinač skuvajte da nabubri, pa ga procedite i dobro osušite. Pomešajte sa istopljenom belom čokoladom. Sipajte preko keksa, utisnite, pa vratite u frižider na još pola sata. Kinder čoko bons iseckajte, pa sipajte preko umućene slatke pavlake sa šećerom u prahu i krem sirom. Dobro promešajte. Sipajte preko pirinča. Stavite u frižider na sat vremena. Zatim preko prelijte čokoladnu glazuru koju ste dobili tako što ste istopili čokoladu sa slatkom pavlakom. Vratite u frižider na još 15 minuta.
Autor: Z.L.