Verovatno ste probali pileća krilca na mnogo načina, ali ova sa ajvarom su posebno slasna
Pileća krilca su mnogima jelo kojim vole da se počaste, a nekada su prikladni i kao "grickalica" u kojoj uživamo dok gledamo neki dobar film ili, još češće, fudbalsku utakmicu.
Ovaj pikanatan, a lagan recept će vas oduševiti, a ono što ovako pravljena krilca čini posebnim je jedan dodatak koji je tipičan za naše podneblje - ajvar.
Osim što nisu skupa, pa su svima dostupna, krilca se spremaju toliko lako da ni početnici u kuhinji ne mogu da naprave grešku kad se upuste u "avanturu" pripreme ovog jela.
Priprema:
Uzmite jednu kesu za mariniranje. U nju stavite krilca, margarin, ajvar, ljutu papriku, so i biber, a onda sve namirnice dobro promešajte zajedno u kesi, kako bi se krilca ravnomerno obložila ostalim sastojcima. Krilca potom stavite u frižider i ostavite ih dva sata da se mariniraju.
Autor: Z.L.