Topla, ukusna i bogata čorba sa kobasicama i njokama je apsolutno savršen izbor za ručak, a pogledajte i kako se prave domaće, italijanske njoke...
Sastojci:
glavica crnog luka
3 čena belog luka
3 manje šargarepe
2 korena peršuna
2 kašike maslinovog ulja
3 veća paradajza
kašičica šećera
kocka za pileću supu
so, biber, čili, bosiljak
Za njoke (ili kupite gotove):
jaje
100 g brašna
malo soli
Plus:
par manjih kobasica po izboru
Priprema: Iseckajte crni i beli luk, šargarepu, peršun i kobacice. U šerpi prodinstajte povrće sa kobasicama. Poparite pa oljuštite paradajz, stavite u blender, dodaljte čašu vode i sameljite u fini gusti sok. Dodajte ga u šerpu. Kad sve provri smanjite temperaturu i krčkajte 20-tak minuta. Za njoke u činiji umutite jaje, dodajte so, brašno i zamesite testo. Razvite kao kobasicu, pa secite njoke širine prsta. Uvaljajte u još malo brašna, pa svaku blago pritisnite viljuškom, da napravite zareze. Pojačajte vatru, dodajte kocku i začine, pa kad sve provri ubacite njoke. Kad isplivaju na površinu, čorba je gotova. Pospite je seckanim svežim bosiljkom i poslužite.
Autor: Pink.rs