Brza baklava koja se peče samo dvadesetak minuta.
Sastojci:
1 pakovanje kora za pitu125 g maslaca1 ili 1 1/2 šolja orahaekstrakt vanile3 šolje šećera2 šolje vode
Priprema:
Podelite kore na 2 jednaka dela. Jednu polovinu kora pospite sa 1/3 rastopljenog maslaca i polovinom krupnije samlevenih oraha. Uvijte dobro u rolat i ponovite proceduru sa drugom polovinom kora. Isecite rolate na zalogaje veličine oko 2-3 cm i poređajte u namazan pleh kao panjiće, vertikalno.
Odozgo pospite sa preostalom 1/3 rastopljenog maslaca. Stavite baklavu da se peče u umereno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20-25 minuta ili dok ne dobije lepu roze boju.
Pripremite šećerni sirup sa vanilom, stavite ga da provri nekoliko minuta. Ostavite da se malo ohladi i prelijte sa njim hladnu baklavu. Pospite baklavu mrvljenim orašastim plodovima odozgo i servirajte nakon što malo odstoji.
Autor: Pink.rs