AKTUELNO

Poslužite sa kupus salatom i dobili ste ukusan i hranljiv obrok.

Sastojci:

500 g junećeg mesa (mekšeg, sa manje žilica)
1 kašičica masti (ulja, maslaca)
so, biber, suvi začin
lovovrov list
120 g crnog luka
160 g šargarepe (2- 3 komada)
20 g celera
400 g krompira (3-4 komada)
1-2 čena belog luka
450 g graška (u videu korišćen smrznuti mladi grašak, ukoliko koristite stariji grašak, ubacite ga ranije da se dinsta)
2 l vode (+ voda za dinstanje mesa, oko 500 ml)

Još:

2 kašike kisele pavlake
1 kašika brašna
1 kašičica senfa

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Meso isecite i propržite na masti. Posolite i pobiberite, dodajte suvi začin. Zatim postepeno dolivajte vodu i dinstajte 60-90 minuta. Crni luk, celer, šargarepu, krompir i beli luk iseckajte sitno. Zatim u meso dodajte prvo crni luk, dinstajte kratko, pa dodajte šargarepu i celer. Sipajte malo vode. Kratko prodinstajte, pa dodajte lovorov list i krompir. Opet malo dinstajte, pa dodajte grašak i vodu. Solite po ukusu. Kuvajte dok ne provri, pa smanjite temperaturu i kuvajte još 60 minuta.

Autor: Pink.rs