AKTUELNO

Mnogo čokolade i malo voća zvuči kao idealan početak recepta

Za pripremu ovih slasnih braunija potrebno vamje: 100g maslaca, 150g grubo rendane čokolade, 70g nezaslađenog kako praha, 100g brašna, 1/4 kašičice praška za pecivo, 1/4 kašičice soli, 200g šećera u prahu, 2 jaja, pola tegle slatka višanja bez koštice.

Foto: Pixabay.com

Stavite maslac, čokoladu i kako u posudu na pari i mešajte dok se maslac i čokolada ne rastope. Ostavite da se ohlade.

Pomešajte brašno sa praškom za pecivo i solju u posebnoj posudi i ostavite sa strane. Umutite šećer u prahu i jaja u mekani krem. Dodajte čokoladnu smesu i mutite dok ne postane homogena. Dodajte smesu od brašna i nastavite da mutite. Unutra stavite polovinu višanja i pomešajte.

Kvadratni kalup obložite papirom za pečenje tako da viri van ivica pleha. Sipajte testo u pleh i poravnajte. Odozgo rasporedite preostale višnje i pritisnite ih u smesu.

Ugrejte rernu na 180 stepeni oko 35 minuta, a čačkalicom za zube proveravajte da li je testo gotovo. Ostavite pečeni kolač da se ohladi u plehu oko 15 minuta. Isecite na kocke i servirajte uz toplu čokoladu.

Autor: Pink.rs