AKTUELNO

Obradujte sebe i svoje najmilije savršenom kombinacijom sira, povrća i pečuraka

Sastojci:

1 pakovanje lazanja, 400 grana pečurki, 1 srednja tikvica, 250 grama svežeg spanaća, 1 kisela pavlaka, 250 ml sosa od paradajza, 250 grama narendanog sira, maslinovo ulje, so, biber, origanozačin 

Priprema:

Naseckajte tikvicu na tanke kriške, posolite i ostavite malo da odstoji.U međuvremenu na maslinovom ulju ispržite pečurke naseckane na listiće, dok ne postanu zlatno žute, te začinite i ostavite da malo odstoji.Iseckajte spanać na sitno i pomešajte s pavlakom.Skuvajte lazanje prema uputstvu.Na dno kalupa u kojem ćete peći lazanje, stavite sos od paradajza pa na njega poređajte prvi sloj lazanja testenine, pa oceđene tikvice pa opet testeninu, pa gljive, testeninu, spanać s pavlakom i tako dok ne potrošite sve sastojke.Površinu pospite narendanim sirom, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 40 minuta na umerenoj temperaturi.Foliju uklonite i pecite još 15 minuta da sir dobije žutu boju, a lazanje postanu hrskave.