AKTUELNO

Vladimiru Kecmanoviću je produžen pritvor 60 dana.

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je dana 21. 10. 2024. rešenje kojim je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću, ocu Koste Kecmanovića produžen pritvor, a koji mu po tom rešenju može trajati najduže 60 dana. Pritvor je prema okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću produžen iz zakonskih razloga propisanih odredbom člana 211 stav jedan tačka tri i četiri Zakonika o krivičnom postupku, odnosno usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

Foto: Informer.rs, Tanjug/Sava Radovanović, Printscreen/Društvene mreže

Okrivljenom Vladimiru Kecmanoviću na teret se stavlja izvršenje krivičnog dela Teško delo protiv opšte sigurnosti iz člana 288 stav dva u vezi člana 278 stav jedan Krivičnog zakonika.

Protiv navedenog rešenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od prijema rešenja.
Otac Koste Kecmanovića (13) koji je u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio deset osoba, među je i radnik obezbeđenja, uhapšen je na dan masakra na Vračaru.

Vladimir je na glavi je imao crni kačket i hiruršku masku na licu.

- Oba pištolja, i onaj u rancu i ono koje je korišćenju u koja su izvršenju ovog dela bila su u legalnom posedu oca dečaka. On tvrdi da su bila zaključana u sefu, pod šifrom, ima više komada oružja, iz 2016. i 2017. godine, ali očigledno da je dete imalo šifru za te pištolje i tri puna okvira sa po 15 metaka su nađena pored i oni koji su ispaljeni i oni koji su nađeni još - rekao je Gašić tada i dodao da je dečak često sa ocem išao u streljanu.

Autor: Dalibor Stankov