AKTUELNO

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu govorio je o slučaju Danke Ilić (2), koja je, kako se sumnja, ubijena nedugo pošto je išetala iz dvorišta pojate u kojoj je bila sa majkom i bratom.

Istraga ubistva dvogodišnje Danke Ilić, koja je nestala u Banjskom polju kod Bora 26. marta ove godine i dalje tapka u mestu.

- Zaista smo bili uključili nikada više pripadnika MUP-a, Gorsku službu... Velika je misterija kako do sada nije otkriveno gde je dete nestalo. Ta kuća je zapuštena... Sve misteriozne okolnosti su ukazivale na nešto drugo. Jeste specifičan slučaj, nešto što se u Srbiji do sada nije desilo - priča Jurić.

Foto: TV Pink Printscreen

- Prvi intervju sa osumnjičenima je najvažniji, tada su iznete brutalne stvari, do detalja je objašnjeno šta se dešavalo. Jako je teško zamisliti da neko uradi tako nešto. Jeste to sada nešto što kod svih nas ne može da ne bude opravdana sumnja...Ali eto, ljudi imaju pravo da menjaju iskaze, što je urađeno... Čekamo taj 26. da vidimo šta tužilaštvo zna, verujem da postoji nešto što oni znaju, a mi ne znamo - rekao je Jurić.

Neverovatno je, jer su oni po iskazima, vodili policiju na neka mesta, gde su tvrdili da se telo nalazi, prekopan je deo, a telo nije nađeno, dodao je Jurić:

Foto: TV Pink Printscreen

- Nikome nije jasno zašto su to radili. Ovo je težak slučaj za našu državu - priča Jurić.

NESTANAK DANKE ILIĆ

Podsetimo, Danka Ilić je nestala 26. marta u mesto Banjsko Polje gde je bila sa majkom Ivanom i godinu dana starijim bratom Lazom kod stare zapuštene porodične Ivanine kuće dok je otac dece Miloš Ilić bio na poslu. Dankina majka je otišla do automobila na drugoj strani placa po flašicu vode jer joj je sinčić rekao da je žedan. Kada se vratila, Danke nije bilo na mestu gde je ostala. Ivana je potražila dete i kako je nije našla obavestila je supruga, a ubrzo i policiju. Potraga je trajala danima, da bi šest dana kasnije policija uhapsila osumnjičene radnike vodovda koji su tog dana bili u kontroli vodomera u tom kraju. Njih dvojica su navodno prvo malu Danku udarili kolima pa je strpali u gepek gde se ona oglasila nakon što se osvestila, da bi je oni potom udavili rukama i bacili na deponiju. Kasnije se posumnjalo da su otac i brat Dragijevića dete iskekli i negde zakopali njene ostatke.

Autor: Dubravka Bošković