AKTUELNO

Više javno tužilaštvo u Zaječaru naredilo je nova veštačenja u sklopu istrage u slučaju nestaka i ubista dvogodišnje Danke Ilić protiv Srđana Jankovića i Dejana Dragijevića kako bi se utvrdilo tačno vreme na snimcima sa sigurnosnih kamera izuzetih sa privatnih kuća.

Očekuje se da će optužnica protiv osumnjičenih biti podignuta pošto je preostalo manje od mesec dana do isteka roka za njeno podizanje. Dankina porodica i dalje ne dolazi sebi od šoka, a devojčicin deda Milan Ilić je nedavno za medije poludeo kada je Janković izjavio da nikad nije video devojčicu, pa je tada monstrumima poručio da ih više ne muče.

- Evo koliko je vremena prošlo. Kako možemo da budemo, život mora da se nastavi dalje, ali je teško svima, pogotovo njenoj majci - rekao je tada za medije deda devojčice iz Bora, pa se zaplakao i dodao:

- Neka kažu gde je telo moje unuke da ima deka gde da joj zapali sveću, da zna gde počiva. Tog dana, kada je nestala, poslednji put sam je video. Otišli smo supruga i ja da pričuvamo Danku i njenog brata, dok je Ivana otišla do opštine nešto da završi. Inače, supruga ih je čuvala često i na nju su navikli. Ranije je bilo, kad nas deca vide, uvek prvo trče kod babe, međutim, tog dana je moja Danka potrčala dedi u zagrljaj. Ja baš kažem supruzi u tom trenutku: "Ju, ovo će sneg da pada. Neverovatno mi je…" Igrali smo se, šalili i, kad se svega toga setim, samo mi je teže. Nije mi dobro kada joj vidim sliku na internetu i televiziji, suze same idu i samo se pitam da li je to moguće.

Podsećamo, prema nezvaničnim saznanjima, na motornoj testeri nisu pronađeni ni ljudski ni životinjski biološki tragovi, dok su na noževima pronađeni samo tragovi životinjske krvi. Na sekiri su, međutim, pronađeni tragovi krvi dve osobe - jednog osumnjičenog i njegovog rođaka. Takođe, na pantalonama jednog od uhapšenih pronađena je njegova krv, kao i krv koja je pronađena u službenom automobilu.

Autor: Dalibor Stankov