AKTUELNO

Bajker Ratko Pilipović (59), zvani Raša, iz Kraljeva poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u Bosni i Hercegovini.

Pa da podsetimo, nesreća se dogodila u 10.15 časova u mestu Pazarić. U udesu su učestvovali motocikl i kombi. Od siline udarca motociklista iz Srbije je zadobio teške telesne povrede od kojih je preminuo na licu mesta. Uviđaj je trajao satima, a saobraćaj je bio obustavljen na ovog deonici.

- Sumnja se da je do nesreće došlo tokom preticanja. Ispred bajkera su u koloni bili automobil i kombi. Pilipović je pretekao automobil, a kada je došao do kombija došlo je do kontakta. Tačnije, vozač kombija krenuo je da skreće u levo, a bajker se prektično zakucao u vrata kombija - navodi naš izvor i dodaje:

- Verovatno bajker nije video da je vozač kombija dao žmigavac za skretanje u levo i krenuo da skreće. Sve se brzo odigralo. Scena je bila jeziva.

Kako potom objašnjava naš sagovornik, motociklista se nakon sudara odbio od kombi.

- Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Motor se odbio od vrata kombija i sleteo je sa glavnog puta, probio ogradu i udario u drvo - navodi on i dodaje da nesrećnom bajkeru nije bilo spasa. Iako je bila isprekidana linija na kolovozu, preticanje na ovom delu puta nije bilo bezbedno.

Istraga je u toku i ona će utvrditi sve detalje ove jezive nesreće sa smrtnim ishodom. Telo je prevezno na obdukciju na Institut za sudsku medicinu, koja će utvrditi kako je došlo do smrti.

Autor: Dubravka Bošković