AKTUELNO

Tuga u okolini Loznice ne jenjava posle nemilosrdnog ubistva srpskog policajca Nikole Krsmanovića, koji je tog 18. jula bio na dužnosti, kada ga je usmrtio metak teroriste i odbeglog robijaša Fatona Hajrizija. Za Nikolinu porodicu ne postoje reči utehe, a svaki novi dan je za njih kao večnost, iako nije prošlo ni mesec dana od tragedije koja ih je zauvek zavila u crno.

Podsećanja radi, Nikola Krsmanović je ubijen prilikom zaustavljanja vozila tutinskih registarskih tablica, u kom je bio Faton Hajrizi, čovek koji je imao debeli dosije. Tom prilikom višestruki ubica ranio je i Nikolinog starijeg kolegu Vjekoslava Ilića (50), a potom se dao u bekstvo. Posle nekoliko sati, Hajrizi je pronađen i ubijen od strane srpskih specijalaca, s obzirom na to da im se suprotstavio.

Foto: Tanjug/Marko Đoković, Facebook.com/Privatna arhiva

Hajrizi je sahranjen u nedelju u svom rodnom mestu, a Albanci nisu prestali da šokiraju javnost provokacijama i sramnim potezima.

Na dan sahrane teroriste, oglasila se sestra ubijenog srpskog policajca i po ko zna koji put potresnim rečima govorila o svom bratu.

- Neka nam nebo ne uzme ovo za zlo, ali zavidimo mu, jer nama ćeš večno faliti. Dok se ne sretnemo ponovo, volimo te - napisala je kratko jedna od sestara ubijenog Nikole Krsmanovića, ispod čega je podelila i snimak zajedničnih trenutaka sa Nikolom uz tužan sadržaj: "Pamtićemo te zauvek".

Nikola Krsmanović, podsetimo, sahranjen je na lokalnom groblju, a sahrani su pored članova porodice, prisustvovali i rođaci, prijatelji, poznanici, ali i državni vrh policije. Krsmanović je, kako smo prenosili, na večni počinak ispraćen u zlatnom sanduku uz pesmu "Hriste Bože" i tri počasna plotuna.

Autor: Dalibor Stankov