AKTUELNO

Kosta Kecmanović, dečak-ubica sa Vračara, koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece uzrasta od 11 do 14 godina i školskog čuvara (53), a petoro vršnjaka i nastavnicu istorije zverski ranio, od tog kobnog dana nalazi se na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke Miljane vode se parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Dok je Kostin otac u pritvoru, a majka mu odlazi na suđenja, Kosta se povukao u sebe i već danima s osobljem klinike nije progovorio ni reč, kaže izvor blizak dečaku-ubici.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kako izvor kaže, dečak-ubica iz Ribnikara se ne obraća nikome niti traži bilo šta, a jedina preokupacija mu je postalo pisanje. Izvor dalje kaže da je Kecmanović nikome ne dozvoljava da pogleda papire.

Kobni 3. maj 2023. Kosta Kecmanović je tog krvavog 3. maja prošle godine namerno zakasnio u školu i na čas istorije, a onda sa dva očeva pištolja i punim rancem Molotovljevih koktela ušao na ulazna vrata škole i zapucao. Usmrtio je najpre čuvara i dve devojčice koje su dežurale, a onda je ušao u kabinet za istoriju, u kom je njegovo odeljenje imalo čas i ispalio rafal. Tom prilikom je usmrtio još šestoro vršnjaka. Dvanaest dana kasnije još jedna ranjena devojčica, nažalost, podlegla je povredama.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Kostine žrtve U krvavom piru Koste Kecmanovića nedužne žrtve su Dragan Vlahović, čuvar škole, i đaci Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić.

Autor: Jovana Nerić