AKTUELNO

Kecmanović se ponašao nadobudno, ističući svoj status moćnog lekara.

Kosta Kecmanović počinio je stravičan masakr 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, kada je kobnog jutra uleteo u ovu ustanovu i usmrtio osam učenika i radnika obezbeđenja škole, dok je jedna teško ranjena devojčica preminula 12 dana kasnije.

Nakon jezivog zločina dečak je završio na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović 3. maja prošle godine uhapšen i odveden u pritvor, gde se i danas nalazi.

U postupku koji se vodi protiv porodice Kecmanović, Miljane i Vladimira, roditelja dečaka-ubice Koste Kecmanovića, porodice nedužnih žrtava izneli su niz detalja i činjenica koji ukazuju na to da je masovni ubica odrastao u disfunkcionalnoj porodici.

Ove navode potvrdio je i Zoran Martinović, otac ubijene devojčice Katarine.

On je objasnio da su se problemi javljali i s Kostinom sestrom u školi, pre samog masakra, te da je Vladimir tada pretio roditelju iz odeljenja ćerke.

- Predistorija ovog događaja s Kecmanovićima je da je otac jednom roditelju iz odeljenja njihove ćerke pretio polugama moći i da će mu oduzeti dete. To se desilo kada je taj čovek reagovao, rekavši da ćerka Kecmanovića ne može da bude predsednik razreda njegove ćerke jer je i lično nju maltretirala. To je napisao u Viber grupi, ali su svi ignorisali poruku - ispričao je Martinović.

Prema njegovim rečima, sve to se dogodilo 2022, kad su njegova ćerka i devojčica Kecmanovića pohađale četvrti razred.
Istakao je da se Vladimir Kecmanović ponašao nadobudno, ističući svoj status moćnog lekara, kao i da je vršio pritisak na okruženje sprovodeći samovolju u očiglednoj nameri da svoju decu istakne u prvi plan, prvo sina, a potom i ćerku.

Autor: