AKTUELNO

U lokalnoj crkvi u centru sela Zlot meštani su u tišini sa cvećem i svećama u rukama, u potpunoj tišini prilazili kako bi došli na opelo Svetlani Dragijević (69).

- Tužno, opet idemo na sahranu. Sve ćemo ih sahraniti... - moglo se čuti ispred dvorišta crkve.

Inače, Svetlaninom suprugu, osumnjičenom Radoslavu (73) dozvoljeno je da prisustvuju sahrani pa se on trenutno nalazi u crkvi gde sveštenik drži opelo, nakon čega će se uputiti ka lokalnom groblju. Velike mere obezbeđenja nalaze se ispred crkve, i niko bez odobrenja ne može da prisustvuju opelu.

Posle opela, Radoslav Dragijević je došao na groblje u marici u pratnji nekoliko pripadnika MUP. Takođe, ožalošćena porodica upravo je pristigla na groblje.

Radnici koji kopaju raku gde će biti sahranjena Svetlana Dragijević (69) majka osumnjičenog ubice devojčice Danke Ilić, na groblju u selu Zlot kažu za Kurir da završavaju posao i da je sve spremno za sahranu.

- Ostalo nam je još malo da iskopamo i završimo raku. Sve je spremno za sahranu žene - kaže u jednom dahu grobar i dodaje da bi posao završili odavno da im kiša i loši vremenski uslovi nisu smetali.

- Porodica je tražila da se Svetlana sahrani pored sina Dalibora. Vidite ovde smo kopali pre samo 40 dana. Pratim njihov slučaj od početka i toliko je bilo teorija zavere i mišljenja šta se zapravo dogodilo, da sada nemam nikakvo mišljenje.