AKTUELNO

Saslušanje počinje 22. novembra.

Saslušanje doktora Dobrivoja Bojanića, koji je osumnjičen za nesavesno lečenje Radenka Nikodinovića (8), ali i svih koji su bili uključeni u lečenje nastradalog deteta iz Kozjaka kod Loznice, počinje 22. novembra. Krivičnu prijavu će podneti i dečakov otac Milan Nikodinović.

Na spisku za saslušanje, pored Bojanića su i drugi lekari iz bolnice u Loznici, Instituta za majku i dete u Beogradu, ali i medicinske sestre i pomoćno osoblje koje je tih dana učestvovalo u lečenju dečaka.

Istraga je pokrenuta nakon što je 7. novembra Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu Osnovnom tužilaštvu u Loznici protiv doktora Bojanića zbog neadekvatnog lečenja malog Radenka koji je preminuo 8. oktobra od sepse posle preloma ruke. Osim krivične, protiv doktora Bojanića je pokrenuta i prekršajna prijava zbog propusta u vođenju dokumentacije.

Krivičnu prijavu protiv svih odgovornih lekara podneće i dečakov otac Milan. On kaže za  da je za ovaj slučaj angažovao advokata.

- Drago mi je što svi nadležni organi ubrzano rade na rasvetljavanju ovog slučaja i što će svi odgovorni platiti ceh. Nakon što se završe istraga Tužilaštva i saslušanje, ja ću lično tužiti dr Bojanića, ali i sve njegove odgovorne kolege. Ovo ću isterati do kraja i neću dozvoliti da krivci za smrt mog deta  prođu nekažnjeno i da nastave da leče drugu decu. Pogotovo dr Bojanić. Moja tuga će biti večna, ali nek pravda bude zadovoljena - izričit je Milan Nikodinović.

- Koliko sam čuo na spisku za saslušanje je najmanje 50 ljudi - dodao je Nikodinović.

J. Stanković

'