AKTUELNO

Trener Partizana Željko Obradović posle drugog poraza od Crvene zvezde u finalnoj seriji ABA lige rekao je da je zadovoljan angažovanjem svojih igrača.

Ono što mu se nije dopalo je veliki broj promašenih otvorenih šuteva u prvom poluvremenu i nedostatak bolje kolektivne igre u drugom.

Partizan je u hali "Aleksandar Nikolić" izgubio rezultatom 80:73.

- Čestitke ekipi Zvezde na zasluženoj pobedi. Stekli su veliku prednost u plej-ofu. Na nama je da se spremimo i odigramo najbolju utakmicu pred našim navijačima. Bili smo veći deo utakmice u dobrom ritmu. Kad god smo prilazili, Zvezda je imala odgovor. U napadu smo igrali brzopleto u nekim situacijama.

Na pitanje da li razmišlja o majstorici, Obradović je rekao.

- Neću da pričam o petoj utakmici, pričam o trećoj utakmici. Mnogo otvorenih šuteva nismo ubacili, ni u prvom poluvremenu kada je bio dobar protok lopte. Ono što je u drugom poluvremenu falilo je bolja kolektivna igra. Postojala je kod igrača velika želja.

Obradović je dodao:

- Uvek sam verovao svojim igračima, nemam razlog da prestanem da im verujem. Ostaćemo zajedno i probati da treću utakmicu odigramo bolje. Promašili smo veliki, veliki broj otvorenih šuteva. Treba biti hladne glave, biti koncentrisan i miran. Kad si miran lakše ćeš da reaguješ na terenu i pogodiš otvorene šuteve.

O atmosferi u prve dve utakmice koje su protekle bez incidenata, Obradović je rekao.

- O tim stvarima, saopštenjima, se bave ljudi koji vode klubove. Rekao sam i posle prve utakmice da navijači Zvezde prave lepu atmosferu, lepo je videti sliku ispunjene dvorane. A o onome što skandiraju treba novinari da apostrofiraju. Ponoviću apel navijačima Partizana, da nikoga ne vređaju, da bodre svoj tim.

Crno-beli će biti domaćini u trećoj utakmici u nedelju od 20.30 časova. Šampion će biti ekipa koja prva stigne do tri pobede.