AKTUELNO

Portal Pink.rs 28.12.2018. objavio je tekst sa naslovom Pike završava karijeru 2020. i postaje predsednik Barselone?, koji je, posle analize, portal Raskrinkavanje.ba ocenio kao GREŠKA.

Naime, štoper Barselone Đerar Pike želi da igra fudbal još godinu i po dana i onda da aplicira za predsednika katalonskog kluba, objavio je Mundo Deportivo, ali onda je dan kasnije objavio i da je reč o šali. Iskusni defanzivac je spreman da na leto 2020. završi karijeru, kada će imati 34 godine, a potom da se kandidatuje za čelo Barselone na kome je trenutno Đozep Marija Bertomeu, pisalo je u članku za koji je posle objavljeno da je šala. Izbori za predsednika Barselone zakazani su bili za 2021. godinu, a Pike je i ranije govorio o ambicijama posle povlačenja sa terena.

- Kada nešto kažem onda to i mislim. Želim da budem predsednik Barselone čim se povučem, mogao bih mnogo dobrih stvari da uradim - govorio je Pike.

Pike se preko svoje kompanije Kosmos grupa već aktivirao van terena, namerava da ulaže u tenis, a najavljivao je i da postaje i predsednik lokalnog petoligaša Andore.

Ipak, reč je o šali koju je napravio "Mundo deportivo" pošto je tada bila u južnoameričkim zemljama neka verzija 1. aprila, odnosno dana šale. On je dete Barselone, igrao je za Mančester Junajted i Saragosu, a 2008. godine vratio se na "Nou Kamp" i osvojio sve trofeje koje je mogao.

Ovim putem izvinjavamo se svim našim čitaocima na grešci, i unosimo ispravak vesti na datum 23. maj 2024. godine.