AKTUELNO

Takmičenje u pripremi jela ispod sača održano je u Vladimircima.

- Ovo je druga godina i rastemo u broju takmičara i posetilaca. Pored naših meštana imamo i goste iz Vojvodine i Republike Srpske - kaže organizator Miloš Nešić.

Foto: Pink.rs

Takmičari kažu da je za krčkanje potrebno više od tri sata.

Foto: Pink.rs

- Imamo u zemljanim posudama tri vrste mesa. Potrebno je dosta povrća i da se na vreme dozira žar, kako bi se sve skuvalo - kažu iz ekipa Rođaci ba iz Bratunca.

Foto: Pink.rs

Šapčani su poznati kao vrsni kuvar, ističe Branko Grujić.

Foto: Pink.rs

- Raduje me što vidim da se pripremaju jela ispod sača. Specijalitet je sve prisutniji u ugostiteljskim objektima. Grujin salaš posećuju svi gosti Šapca, upravo zbog sača - priča Grujić.

Foto: Pink.rs

Sačijada je nastala nakon trijumfa ekipe Saborovanje na Balkanskom prvenstvu, pa su Dejan Ilić i Miloš Nešić pokrenuli takmičenje u svom mestu.

Autor: Iva Besarabić