Takmičenje u pripremi jela ispod sača održano je u Vladimircima.
- Ovo je druga godina i rastemo u broju takmičara i posetilaca. Pored naših meštana imamo i goste iz Vojvodine i Republike Srpske - kaže organizator Miloš Nešić.
Takmičari kažu da je za krčkanje potrebno više od tri sata.
- Imamo u zemljanim posudama tri vrste mesa. Potrebno je dosta povrća i da se na vreme dozira žar, kako bi se sve skuvalo - kažu iz ekipa Rođaci ba iz Bratunca.
Šapčani su poznati kao vrsni kuvar, ističe Branko Grujić.
- Raduje me što vidim da se pripremaju jela ispod sača. Specijalitet je sve prisutniji u ugostiteljskim objektima. Grujin salaš posećuju svi gosti Šapca, upravo zbog sača - priča Grujić.
Sačijada je nastala nakon trijumfa ekipe Saborovanje na Balkanskom prvenstvu, pa su Dejan Ilić i Miloš Nešić pokrenuli takmičenje u svom mestu.
Autor: Iva Besarabić