AKTUELNO

Kardiolog dr Nebojša Tasić kaže da mladi veruju da ih mladost štiti od srčanog udara - što nije istina, s obzirom na to, kako se živi u današnje vreme.

Mladi mogu dobiti infarkt, šlog i razne komplikacije. I ono što je osnovno je to, da zdravi ljudi moraju ići na preventivne preglede, dodao je Tasić.

- Pušenje, alkohol, neaktivnost, sve to mogu biti uzročnici - dodao je Tasić.

- Ne samo starija, već i mlađa populacija mora dolaziti na preventivne pregelede. Prevencija je osnov lečenja. Mi tako možemo na vreme da identifikujemo bolest. To je taj "skrining". Ono što važi za starije, važi i za mlade. Tu je kovid, koliko je odmogao, toliko je i pomogao. Sada imamo mini epidemiju kovida. Nije više bauk, ali ostavlja posledice na kardiovaskularni sistem - priča doktor.

Foto: TV Pink Printscreen

Napravljeno je odeljenje za ljude koji imaju probleme sa krvnim pritiskom, i na dobar način možete da se zaštitite od bolesti na vreme.

- Prolazimo kroz sve potencijalne probleme, i napravimo program za očuvanje zdravlja - priča on.

Kao što čuvate kola, menjate ulje, sijaliice, tako treba da bude i sa zdravljem. Imamo jedan život, zdravlje, i tu nema reprize. Najbolja nega je otpći kod lekara u preventivan centar, naveo je Tasić.

Autor: Dubravka Bošković