AKTUELNO

U pazarskom selu Hotkovo kasno sinoć u okršaju s policijom neutralisan je vehabija Senad Ramović Becan posle čega su jake policijske snage blokirale sve prilaze selu. Sukob se dogodio u blizni divljeg prelaza kod administrativne linije sa KiM, na području Novog Pazara, a vehabija je pucao na pripadnike SAJ tokom hapšenja.

Trivun Ivković, nekadašnjeg upravnika KPZ Sremska Mitrovica, ističe u Novom jutru kod Jovane Jeremić, kako Srbija više ne sme tolerisati bilo kakve terorističke akte, te da su oni pod direktivom zemalja iz okruženja i zapada.

Svako ko pređe granicu i puca na našeg policajca treba biti likvidiran. U Srbiji se više ne može tolerisati terorizam. Mi smo konačno shvatili u kakvom se okruženju nalazimo. Evo ja prvi sugerišem predsedniku Vučiću da ih treba sve pohapsiti. Nije u pitanju samo Novi Pazar, već se to "vrti" i po Vojvodini. Ja tvrdim da ovo Hrvati rade sistematski uz podršku Nemaca. Pogledajte sada ove mitinge po Novom Sadu -rekao je Ivković.

Foto: TV Pink Printscreen

Predrag Savić, advokat, osvrnuo se na "bekstvo" bivšeg pripadnika OVK Bljerima Ramadanija, iz Kućnog pritvora u Severnoj Makedoniji.

To je poraz makedonske države. Oni su potpisnici Evropske konvencije o ekstradiciji i imaju zakone koji to predviđaju. Strašno je što su dozvolili d ajedan takav kriminalac i terorista ode na Kosovo i Metohiju. On se samo tako odšetao. Ovo sigurno ima veze za pojedinim fisovima i klanovima sa KiM, oni su sigurno u saradnji sa Makedoncima vrlo lako organizovali njegovo "bekstvo" -rekao je Savić.

Foto: TV Pink Printscreen

Antonela Jelić, novinarka televizije Pink, dodaje da je Senad Ramović Becan, već bio osuđivan za planiranje terorističkog napada u Beogradu.

Potvrđeno je da je ubijen vehabija kod Novog Pazara, kada je pružao otpor tokom hapšenja. On je bio stanodavac teroriste koji je iz samostrela ranio pripanika naše žandarmerije u napadu na ambasadu Izraela u Beogradu. Nakon toga je pobegao na KiM, gde su mu pripadnici vehabijskog pokreta pružili utučište, međutim, vratio se u rodno selo -rekla je Jelić i dodala:
Pružao je otpor tokom hapšenja, pa je došlo do okršaja u tuđoj kući i ubijen jer nije hteo da se prada. Već je bio hapšen i osuđivan zbog planiranja terorističkog napada u Beogradu -rekla je Jelić.

Autor: Iva Besarabić