AKTUELNO

Fondacija Mozzart podržala tekvondo klub Azija gde trenira naša šampionka.

Bogatoj kolekciji medalja Aleksandre Perišić nedostajala je samo olimpijska – danas i ona krasi grudi naše srebrne devojke. U svet tekvonda zakoračila je dok je bila u vrtiću i skoro 18 godina beleži samo vrhunske rezultate na tekvondo sceni Srbije i sveta. Na putu ka ostvarenju olimpijskog sna podrška je stigla od Fondacije Mozzart.

Foto: Soultime produkcija.

U jeku priprema i borbe za vizu za Pariz, Fondacija Mozzart podržala je tekvondo klub Azija u kojem Aleksandra svakodnevno vredno trenira. Klub je osnovan pre skoro tri decenije i od tada su u samom vrhu srpskog tekvonda. Upravo su prve kadetske i seniorske medalje, ali i one u juniorskoj konkurenciji, osvojene za našu zemlju stigle sa adrese tekvondo kluba Azija. Njihovu bogatu kolekciju krasi 36 svetskih i evropskih odličja, balkanskih medalja imaju više od 50, državnih na stotine – a sada u svojim redovima imaju i olimpijsku šampionku.

Foto: Soultime produkcija.

„Tekvondo je moja prva ljubav koja traje evo već 18 godina i mogu reći da je to moj posao, jer sam od malih nogu u ovom svetu. Mogu slobodno da kažem da je tekvondo moj život i posao koji neizmerno volim i uz koji sam uspela da postanem evropska i svetska šampionka, a sada sam na korak i od Olimpijskih igara”, istakla je prošle godine u razgovoru sa predstavnicima Fondacije Mozzart Aleksandra Perišić.

Za manje od godinu dana snovi su postali stvarnost! Kako se tada Aleksandra spremala za Olimpijadu pogledajte u nastavku.

STO TERENA ZA JEDNU IGRU

U zemlji košarke šampioni se rađaju na basketu koji se igra iza svake zgrade, a Mozzart je tokom akcije Sto terena za jednu igru obnavljao terene u čast najvoljenije igre na ovim prostorima i njenih legendi. Renovirano je 100 igrališta širom Srbije koja nose imena slavnih igrača i čitavih generacija. Oni su ispisivali zlatne strane ovog sporta, a Mozzart je udario plavi pečat tamo gde su asovi pravili prve korake. I ostavio ih u amanet nekom novom Vasi Miciću, Marku Gudurući, Saletu Đorđeviću, Kariju Pešiću, novim zlatnim momcima sa Želova, iz novobeogradskih blokova, sa Dorćola…

Autor: Iva Besarabić