AKTUELNO

Njihova kuća u selu Petrovčić kompletno obnovljena zahvaljujući humanitarnom meču koji je prošlog leta odigran na Kalemegdanu

U igri na humanost svi pobeđuju, a kada više humanitarnih organizacija udruže snage, konačan rezultat je još bolji. Zajednička akcija udruženja „Koš za sreću”, „Srbi za Srbe” i Fondacije Mozzart donela je veliku radost u dom porodice Rajković iz Surčina. Na humanitarnom meču poznatih prošlog leta na Kalemegdanu prikupljena su sredstva za obnovu njihove kuće, a otac Dejan, majka Nina i deca Jana, Petra i Simeon sada konačno žive u mnogo boljim uslovima.

Ova višečlana porodica je dugo iznajmljivala stanove u Beogradu, a u jednom je čak izbio požar i izgubili su sve stvari. Potom su rešili da kupe nedovršenu kuću sa 20 ari placa u selu Petrovčić, u opštini Surčin, ali zbog teške materijalne situacije nisu imali sredstava da je srede. Ipak, jedan humanitarni meč im je preokrenuo život.

„I pored svega što smo proživeli, moram da kažem da je život lep. Konačno imamo svoj mir, deca su presrećna što žive u prirodi. Neizmerno smo zahvalni na ovoj pomoći i drago nam je da postoji toliko dobrih ljudi”, istakao je Dejan Rajković, koji drži privatne časove matematike i fizike.

Foto: Privatna arhiva

Čak 34 poznate ličnosti su prošlog leta pokazale veliko srce pod obručima na Kališu, a među njima su bili Sonja Vasić, košarkaši Stefan Birčević, Duško Savanović, Dino Radončić, Ivan Paunić, Marko Tejić, Stefan Pot, glumci Pavle Mensur, Jovan Jovanović, Stevan Piale, Denis Murić, rukometaš Lazar Kukić, reperi Bigru i Paja Kratak, Boško Ćirković Škabo, MMA borac Savo Lazić, kik bokser Nenad Pagonis…

Fondacija Mozzart je dve godine zaredom podržala „Koš za sreću”, a prethodno je pomoć usmerila porodici Stojićević iz Prhova kraj Pećinaca. Jubilarni deseti humanitarni meč poznatih biće održan u julu, a Mozzart će ponovo biti glavna podrška i izdvojiće velika sredstva za novu donaciju.

Autor: Dubravka Bošković