AKTUELNO

25. Svetosavski bal biće održan 18. januara u palati Hofburg u Beču. Šestočasovnim muzičkim spektaklom u 12 carskih odaja Srpski centar upriličiće svečani bal koja datira iz 1864. godine.

Na Krstovdan, 18. januara, u svojoj obnovljenoj tradiciji Svetosavski bal biće održan u carskoj palati Hofburg u Beču. U čak 12 sala i na četiri pozornice posle prošlogodišnje premijere, ovog januara organizatori šalju poruku da srpski bal zaslužuje da se nađe na ovom mestu kao jedini bal koji nije austrijski. To govori o uspehu podmlađenog sastava iz redova "Srpskog centra" da vrate ugled iz 1846. godine kada su Obrenovići organizovali prvi srpski bal u Beču i to baš u ovoj palati.

Prošle godine je bilo spektakularno i premijerno a ove godine organizatori poručuju da na vreme nabavite svoje ulaznice jer u Hofburg stižu Ana mnogobrojni izvođači popularne muzike. Poseban muzički doživljaj prirediće DJ senzacija MKDSL (Mama kaže da sam lep) koji je pripremio 4 sata "tehna za pevanje". Kako zvuče hitovi iz perioda Jugoslavije u tehno miksu imaće priliku da čuju svi koji se zateknu 18. janaura u svečanim balskim toaletama u Beču.

Foto: Srpski centar Beč

Srpski kadril, klasična baletska i operska dela u izvođenju umetničkih ansambala samo su deo šestočasovnog živog scenskog programa koji će do usijanja dovesti kabare "Lafayette".

Svetosavski bal, kao i do sada, ima humanitarni karakter a prihod od kupljenih ulaznica namenjen je Daun sindrom centru iz Banja Luke.