AKTUELNO

Pala je prva klapa nove domaće hit serije "LJUBAV U TIŠINI", serije koja govori o izazovima Roma, diskriminaciji, zabranjenoj ljubavi, onoj koju će publika zavoleti na prvo gledanje.

Ljubavna priča, intrige, predrasude, ljubavne borbe, borbe za ljubav i pravdu, sve nas to očekuje u seriji koja će se uskoro naći na programu televizije Pink.

Vlasnik i direktor Pink Media Group priredio je nezaboravnu žurku povodom još jednog uspešnog projekta u sklopu 30 godina televizije Pink.

Istina je da sam ja već prestao da brojim dane, više ne znam da li je 13, 14, 15... ali evo, drugog dana emitovanja i prikazivanje predstave "LU", došao sam ovde da budem na prvoj klapi naše nove serije "Ljubav u tišini" koju su uradili autorski Sreten Jovanović i Jelena Miljuš i verujem da je to stvarno najznačajniji igrani projekat koji smo ikada imali i zato mu posvećujem posebnu pažnju, zato što je u svakom smislu on poseban, videćemo, verujem da nisam pogrešio u proceni - rekao je Željko pa dodao:

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

- To je priča o zabranjenoj ljubavi između Beograđanina i Romkinje uz sve socijalne probleme koji se dešavaju i koji su manje više poznati kada se dešavaju ljubavi koje su problematične ali i poželjne, ona prolazi kroz sve moguće aspekte svih socijalnih grupa, i svih socijalnih problema koje ta ljubav ima, ali ljubav uvek poveđuje - dodao je Željko.
- Mi sa Apolonom snimamo 52 filma, od kojih u prethodnoj sezoni, mogu reći desetak vrlo dobri i produkciono, ali i kada su njihovi rezultati na Apolonu, oni će biti prikazani u ovoj televizijskoj sezoni. Ovaj projekat je veoma poseban za mene i u sadržajnom i produckionalnom i u svakom drugom smilu, a za mene predstavlja kapiju kroz koju prolazimo i ulazimo ponovo u svet igranog programa, zato što mislim da se više nećemo zaustaviti u snimanju igranih serija.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Kreatori serije koja pomera sve granice i prevazilazi sve ono što smo do sada imali prilike da gledamo u domaćoj produkciji ponosni su na ovaj projekat i uvereni da će ga publika zavoleti.

- Ovo je društveno odgovorni projekat, to je romsko-srpska priča. U jednom delu serije imaćemo i znakovni jezik, moram da kažem da je projekat podržan i od naših glumaca iz Italije. Imamo i glumice romskog porekla koje su iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava - rekla je Jelena Miljuš, autor i scenarista serije "Ljubav u tišini".

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Kako kaže, u ovoj seriji će gledaocima da približe i lik Šabana Bajramovića, velike legende romske muzike.

Sreten Jovanović, reditelj, rekao je da su sagradili mahalu, objekte koji su fantastični.

- Sve ono što znam o Romima, ja sam primenio u čitavu ovu seriju, njihov karakter i energiju. Ovo je ljubavna priča između Roma i žene koja nije romkinja - rekao je Jovanović.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

Dirljiva priča uz koju ćemo se smejati ali i plakati, prati živote dvoje mladih čija se ljubav rađa u trenutku kada se susreću dva različita sveta.

Glumac Branislav Tomašević je pohvalio glavnu glumicu i rekao da su snimili neke antologijske scene koje će biti veoma uzbudljive i o kojima će se govoriti.

- Čast mi je da imam divnog partnera, fantastičnog glumca, naše energije su se uklopile i ovo je sve jedna nadogradnja - rekla je Alis Dunica, glavna glumica u seriji.

Foto: Pink.rs/Jelena Simonović

U seriji nas očekuje puno iznenađenja, ali i mnogo poznatih imena naše glumačke scene. Nema sumnje da će spoj odlične glume i zanimljive priče prikovati gledaoce za male ekrane, a serija ući među omiljene serije za sve generacije.

"Ljubav u Tišini" je duboka i dirljiva serija koju je kreirala Jelena Miljuš. Serija istražuje kompleksne izazove sa kojima se suočavaju Romi u Srbiji i širom sveta, fokusirajući se na ljubav koja se razvija između članova romske i većinske zajednice. Radnja serije smeštena je u savremeni svet u kojem je romska kultura često doživljena kroz prizmu stereotipa i predrasuda. Iako su Romi sinonim za veselja i proslave, njihova stvarna svakodnevna iskustva često ostaju nevidljiva. Serija prati priču o dvoje mladih, čija se ljubav rađa u trenutku kada se susreću dva različita sveta.

Njihova ljubav stavlja na test granice koje društvo postavlja, jer se moraju nositi s protivljenjem svojih porodica i zajednica, koje teško prihvataju njihov odnos. Serija duboko istražuje kako se ove prepreke mogu prevazići i kako ljubav može prevazići kulturne i socijalne barijere.

Autor: Aleksandra Aras