AKTUELNO

U Sarajevu je danas uhapšen Admir Arnautović Šmrk zbog premlaćivanja stranog državljanina, o čemu bruji region.

Pomenutu informaciju je potvrdila njegova advokatica Alena Begović za "Avaz", a, prema nezvaničnim informacijama, pretučena osoba je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, tačnije iz Dubaija.

Šmrk je menadžer bosanskom dvojcu Džalu Bratu i Bubi Koreliju, a osim što je blizak saradnik popularnih repera, on je i otac poznatog muzičara Inasa.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Admir Arnautović Šmrk je, podsetimo, uhapšen u septembru 2022. godine u sklopu akcije "Bumerang", koja se odnosila na organizovani kriminal, pranje novca i druga krivična dela, a tada su otkriveni strašni detalji u vezi njegove kriminalne grupe, a vezani su za popularnu pevačicu Senidu Hajdarpašić. Naime, Admir je sa članovima svoje bande navodno planirao da teško fizički povredi pevačicu Senidu, tako što bi je ranio, prebio ili joj bacio kiselinu u lice.

Foto: Instagram.com/sekulicgoga

Kako se navodilo, njegova grupa je navodno planirala fizički napad na pevačicu Senidu tokom njenog boravka u Sarajevu ili drugim lokacijama koje bi bile pogodne za izvršenje. Planirano je da je "prebiju, rane ili pospu kiselinom po licu", navodio je sarajevski "Raport".

Senida u javnosti o ovim navodima nikada nije govorila.

Foto: Pink.rs/A. Nikolić

Autor: Milica Krasić