AKTUELNO

Pevačica Mirjana Petričević je rođena u Đakovici 1959. godine, a pored brata blizanca, imala je i starijeg brata. S obzirom na vreme u kom je rasla, veoma je patrijarhalno vaspitavana.

Mirjana Petričević je svoju muzičku karijeru zvanično otpočela 1986. godine, sada kao Mira Kosovka. Niko nije mogao da ostane ravnodušan prema njenoj fascinantnoj pojavi, lepoti i neverovatnom talentu. Veliku pažnju privukla je svojom prvom pločom „Grešna ti duša“ koja je vrlo brzo prodata u rekordnim tiražima.

Foto: Printscreen YouTube/ Mira Kosovka

Davne 1999. godine preživela je pravu porodičnu tragediju, nakon čega je izgubila i brata blizanca. O ovim nemilim događajima, mediji su mnogo pisali. Majku su joj, naime, ubili Albanci, pa se 1999. godine preselila u Australiju, što se kaže trbuhom za kruhom. Pored majke, izgubila je i brata blizanca, što je uticalo na to da prestane da se bavi muzikom.

Sada, pevačica se oglasila na svom fejsbuk profilu, te je tom prilikom otkrila da joj je preminuo brat, Dragan, a komentari podrške i saučešća su se samo nizali.

Autor: Nikola Žugić