AKTUELNO

Premijera autorske predstave Željka Mitrovića „Lu“ postavila je nove umetničke standarde širom regiona.

Nakon fenomenalne pretpremijere predstave „Lu“ u Teatru Odeon, po scenariju Željka Mitrovića, premijera ove do sada neviđene predstave na našim prostorima - napravila je još veći bum i to među istaknutim zvanicama od kojih su mnogi vrsni poznavaoci umetničkog doživljaja i pozorišta kao takvog.

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

Pre mesec dana, karte za premijeru predstave „Lu“ bile su rasprodate. Nakon dva i po sata maestralne izvedbe u glumačkom, koreografskom i tehnološkom smislu, sjajan glumački ansambl predvođen Žarkom Dimoskim, Markom Markovićem, Stojanom Đorđevićem, Miljanom Prljetom i Vesnom Paštrović doživeli su petominutni aplauz i ovacije, ali i dva bisa. Teatar Odeon je u domaćojjavnosti izazvao je veliko interesovanje, a poznate zvanice koje su svojimdolaskom uveličale premijeru predstave "Lu”. TV PINK lica - TanjaRađenović, Sanja Marinković (koja je i PR pozprišta), Milica Kon sa suprugomMarkom Konom, Marko Đedović, Jovana Jeremić sa partnerom, lekar Nada Macura,pop-rok zvezda Oliver Mandić, legendarni Gino Vanelli , novinarka LjiljanaSmajlović, glumac Žarko Stepanov, direktor Pozorišta na Terazijama RadeMarjanović, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti Dedinje MilovanBojić, glavni odgovorni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić,ministar za rad i boračka prava Zoran Đorđević, reditelj Nedeljko Bajić sasuprugom, Jelena Trivan, glumac Branislav Lečić, glumica Danica Ristovski,ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, Suzana Mančić, Branko Kockica,glumica Iva Štrljić, bračni par glumica i reditelj Milica Milša i ŽarkoJokanović i ministarka energetike i rudarstva Dubravka Đedović sa suprugom kompozitorom Damirom Handanovićem. Porodica Željka Mitrovića, na čelu sa njegovom suprugom Milicom – direktorkom zabavnog programa TV PINK, okupila se da ga podrži u vanrednom novom uspehu. Na premijeri pojavili su se i renomirani gosti iz insostranstva – professor režije na univerzitetu u Lidsu u Engleskoj, DžordžRodosthenous; professor glasovnih tehnika u muzičkom teatruLeo-Kestenberg-Musikschule u Berlinu, Urlike Kramer; holivudski muzičkiproducent kompozitor i aranžer Žiga Pirnat;reditelj i professor filma naAkademiji Michael u Pragu, Viktor Pavlović; vlasnik Univerziteta Kreativnekomunikacije i Akademije filma i novih medija Michael u Pragu, Ondrej Štepaneki glumica Dessi Realjan.

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

“Nikada više pohvala i čestitki nisam primio u životu. To mi je važnije nego ikada pre, jer sam sebe potpuno uložio u ovu predstavu i pozorište. Želeo sam u jednom projektu da ispoljim sve čime se bavim is vim kategorijama koje me ispunjavaju. Ovo pozorište je zapravo moja jedina prava lična karta.” – rekao je Mitrović.

Foto: J. Simonović

Foto: J. Simonović

Više od godinu dana, Željko Mitrović sa svojim pažljivo izabranim timom i ansamblom glumaca i plesača je radio na pripremi svog prvenca, mjuzikla “Lu” koji je nešto sa čim se domaća publika još uvek nije susrela. Samo pozošte – Teatar Odeon odiše raskošom. U foajeu mogu se videti slike koje je Mitrović naslikao u kubizam stilu, kao i skulpture modernog karaktera. Teatar Odeon u sebe je implementirao četiri različita iskustva – pozorišnu predstavu, bioskopsku projekciju, svojevrstan rok concert i magicshow – i time ostvatio autentičan audio-vizuelni doživljaj koji  je publika prepoznala i podržala.

Foto: J. Simonović

Gde ima toliko ljubavi i posvećenosti – uspeh ne može da izostane. Premijera je više nego ispunila sva očekivanja, a za 14. i 15. septembar ostalo je samo još malo karata. Nabavite svoje karte putem sajta teatarodeon.rs , kao i na biletarnici Teatra Odeon i ne propustite priliku da i vi svedočite novoj eri pozorišne umetnosti.

Foto: J. Simonović

Autor: S.Paunović